ЛИДЕРЪТ НА СПЕЦИАЛИСТИТЕ ПО ЗДРАВНИ ГРИЖИ ПОЗДРАВИ ЛЕКАРИТЕ ЗА ТЕХНИЯ ПРОФЕСИОНАЛЕН ПРАЗНИК

С голямата награда „Лекар на годината – 2018” Българският лекарски съюз удостои акад. проф. д-р Дамян Дамянов, д.м.н., за огромния му принос в издаването на многотомно ръководство по хирургия, което е минало изцяло под негова редакция. Поредицата обхваща всички области на хирургията, както и нужните за хирурзите „Анестезиология и интензивно лечение“, „Онкология“ и „Урология и гинекология”.

Лекарите отпразнуваха своя професионален празник 19 октомври, в зала „Роял” на столичния хотел „Балкан”. На този ден освен професионалния ден на лекарското съсловие се отбелязва и Денят на Свети Иван Рилски-Чудотворец, наречен така заради чудодейните изцеления, които е извършвал.

Председателят на УС на БАПЗГ г-жа Милка Василева изпрати поздравителен адрес до председателя на УС на БЛС д-р Иван Маджаров, в който написа:”От името на Управителния съвет на Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи и лично от мое име бих искала да поздравя Вас и всички лекари в България с Вашия професионален празник и да Ви пожелая здраве и успешна работа във всички направления! Нашите две съсловия са призвани да предпазват, диагностицират, лекуват, рехабилитират и поддържат здравето на хората, които ни се доверяват. Надявам се в бъдеще да имаме повече възможности да работим в областта на превенцията и промоцията на здраве, в които българското здравеопазване все още изостава. Вярвам, че с помощта на общи инициативи, на пациентските организации, медиите и обществото, ще успеем да върнем положителния имидж на лекарите и специалистите по здравни грижи, които са положили и продължават да полагат усилия да бъдат на най-добро професионално ниво, за да изпълняват с чест своя дълг.”

На празника с награди бяха удостоени:

  • Екипи, оказали първа помощ в спасяването на пациенти, пострадали при кризисни ситуации,
  • Лекари, отличени от Районните лекарски колегии
  • Млади лекари, изявили се като медицински надежди на България,
  • Лекари с принос за развитието и утвърждаването на авторитета на съсловната организация,
  • Лекари с принос в развитието и прилагането на иновативна медицина и уникални техники,
  • Лекари за дългогодишна дейност в областта на медицината и принос в развитието на своята специалност.

 

 

 

Председателят на БЛС д-р Иван Маджаров връчи голямата награда „Лекар на годината – 2018” на акад. проф. д-р Дамян Дамянов, д.м.н.

 

 

Поздравителния адрес на БАПЗГ можете на видите ТУК