ИЗЛЕЗЕ 10-ТИ БРОЙ НА ЕЛЕКТРОННИЯ БЮЛЕТИН „ЗДРАВНИ ГРИЖИ“

Интервю с медицински фелдшер Ралица Ереданска от ФСМП-Вълчедръм можете да прочетете в 10-ти брой/2021 г.  на електронния бюлетин на Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи. Гости в броя са проф. Магдалена Александрова, декан на ФОЗ на Медицински университет – София и проф. Антоанета Цветкова – директор на Медицински колеж към Медицински университет „Проф. д-р Параскев Стоянов“ – Варна.

Публикувана е информация за пакета дейности, който заплаща НЗОК от 1 октомври 2021 г. за здравни грижи за новородени, осъществявани в дома от медицински сестри, акушерки или лекарски асистенти.

В рубриката  „Продължаващо обучение“ са представени информации за два интерактивни онлайн курса за специалисти по здравни грижи, организирани от БАПЗГ. Първият курс на тема „Основни принципи, новости и перспективи в развитието на ваксинотерапията“ се проведе на 2 и 3 октомври т. г. Вторият курс на тема „Храненето на бременната жена и здравен статус на потомството“ се проведе на 16 октомври.

Представена е и подробна информация за кръглата маса, организирана от Федерацията на синдикатите в здравеопазването към КНСБ на тема „Пандемията от COVID-19 и влиянието ѝ върху жените-медицински специалисти в здравеопазването“. Форумът се проведе на 7 октомври в зала „Европа“ в сградата на КНСБ.

Може да се прочете информация и за протеста, организиран от Националната конфедерация на труда  и Синдиката на българските медицински специалисти и подкрепен от БАПЗГ, който се проведе на 13 октомври пред сградата на Министерството на здравеопазването. По време на събитието бяха повдигнати сходни искания с посочените в Апела на Националния съвет на БАПЗГ към народните представители и институциите от 7 октомври 2021 г.

В броя могат да се видят интересни и полезни информации в постоянните рубрики „Медиите за нас“, „Млада смяна“, „Медицинска наука“, „COVID-19“, както и актуални здравни новини от България и света.

 

Брой 10/2021 на електронния бюлетин „Здравни грижи“ можете да видите ТУК