Здравният министър Кирил Ананиев в поздравителен адрес до БАПЗГ по повод 12-ти май: НАДЯВАМ СЕ С ОБЩИ УСИЛИЯ ДА ПОСТИГНЕМ ДОСТОЙНИ УСЛОВИЯ НА ТРУД, ПРОФЕСИОНАЛНА КВАЛИФИКАЦИЯ И ВЪЗНАГРАЖДЕНИЯ

Здравният министър Кирил Ананиев изпрати поздравителен адрес до Българската асоциация по здравни грижи по повод празника на професионалистите по здравни грижи. В него пише: „Отново е 12-ти май – Международен ден на сестринството и професионален празник на всички вас – последователите на бележитата англичанка Флорънс Найтингейл, която полага основите на модерното сестринство и професията на медицинската сестра. Тя е известна с реформите на медицинското обслужване и общественото здравеопазване, които предприема и с които прави революция за времето си. Следвайки нейния пример всеки от вас, без да жали усилия и време, ежедневно оказва нужната медицинска помощ, грижа и съпричастност на нуждаещите се пациенти. Често трудът ви остава в сянка и бива подценен, но днес имаме повод да ви поздравим и да ви изкажем признание и благодарност за усилията, които полагате всеки ден, за да удовлетворите нарастващите изисквания към вас.”

В поздравителния адрес на министър Ананиев се казва още: „Признавам, че условията, при които се налага да работите, често са трудни и подлагат на изпитание вашата мотивация да останете и да се грижите за здравето и живота на българските пациенти. Уверявам ви обаче, че оценявам високо вашия професионализъм и всеотдайност. Затова заедно с вас и екипа ми предприехме няколко стъпки за решаване на кадровия проблем и осигуряване на най-добра среда за професионално развитие в България.”

Поздравлението завършва с думите: „Надявам се с общи усилия да постигнем достойни условия на труд, професионална квалификация и възнаграждения, качествено образование и добри перспективи за вашето кариерно развитие. Бъдете здрави и успешни!”

Поздравителния адрес на министър Кирил Ананиев можете да видите ТУК