Д-р Иван Маджаров, председател на УС на БЛС: ПОКЛОН ПРЕД ВСЕОТДАЙНОСТТА, ЖЕРТВОГОТОВНОСТТА, ПРОФЕСИОНАЛИЗМА И ЧОВЕШКОТО ОТНОШЕНИЕ, КОИТО НИЕ – ЛЕКАРИ И МЕДИЦИНСКИ СПЕЦИАЛИСТИ – НОСИМ В СЪРЦАТА СИ!

„С голямо уважение и респект отправям най-искрените си поздравления по случай 7-ми април – Световен ден на здравето” и професионален празник на всички заети в сектора.
Празник е, но за съжаление тази година не празнуваме.
Поставени сме в извънредна ситуация не само като медици, но и като хора. През последните месеци всички ние осъзнахме колко уязвими са здравето и благополучието ни и как те могат да бъдат загубени буквално за часове.
И ако предишните години този ден беше повод да загърбим лошото, нападките, обвиненията, ударите – физически и вербални, днес можем единствено да потвърдим нашата непоколебима решителност да се справим със сполетялата ни пандемия и да излезем от нея по-мъдри, по-зрели и по-смирени.” Това написа председателят на УС на Българския лекарски съюз д-р Иван Маджаров в поздравителен адрес до председателя на УС на Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи г-жа Милка Василева по повод Международния ден на здравето.
В поздравлението си д-р Маджаров изтъква: „Днес отговорността е в пъти по-висока. Всички погледи са насочени към нас. И в тях четем надежда. Днес като че ли по-силно и по-достоверно поздравите на неуморния високоспециализиран и професионален труд, компетентността и всеотдайните грижи, които съсловието полага за пациентите.
Последните месеци са пряко и несъмнено доказателство, че само с общи усилия и заедно можем да преодолеем тази нерадостна ситуация и искрено се надявам, че след това ще имаме една по-здрава, по-силна и по-отговорна система – социална и здравна, защото предизвикателствата ни правят по-силни, по-отговорни и по-солидарни, и събитията от началото на годината са пряко доказателство за това. Доказателство са за това че Хипократовата клетва не е отживелица, а изпълнена с патос и дух магия.
Поклон пред всеотдайността, жертвоготовността, професионализма и човешкото отношение, които ние – лекари и медицински специалисти – носим в сърцата си!
СКЪПИ ПРИЯТЕЛИ,
Пожелавам Ви здраве, сили и кураж!”

Поздравителния адрес на БЛС можете да видите ТУК