Д-р Даниела Дариткова към медицинските сестри в поздравление за 12-ти май: БЛАГОДАРИМ ВИ ЗА УСЪРДИЕТО, КОЕТО ВЛАГАТЕ И ДОПРИНАСЯТЕ ЗА ИЗДИГАНЕ ПРЕСТИЖА НА ПРОФЕСИЯТА И ПОВИШАВАНЕ КАЧЕСТВОТО НА МЕДИЦИНСКИТЕ ГРИЖИ

„Днес медицинските сестри показват себеотрицание и смелост, докато работят в условията на пандемията COVID-19 и никога досега тяхната значима роля не е била демонстрирана по-ясно.“ Това казва председателят на Комисията по здравеопазването в 44-то Народно събрание в поздравителен адрес до председателя на УС на БАПЗГ Милка Василева по повод Международния ден на сестринството.

В поздравлението е написано още: „В този празничен ден ние изразяваме нашата признателност и уважение към вашия професионализъм и отдаденост, защото сестрите са гръбнака на всяка здравна система. Благодарим ви за усърдието, което влагате и допринасяте за издигане престижа на професията и повишаване качеството на медицинските грижи. Продължавайте с отговорност, професионализъм и милосърдие да следвате мисията на своя живот, да дарявате надежда и упование на страдащите, да връщате усмивките на пациентите, да помагате за спасяването на човешки живот.

Най-сърдечно пожелаваме на Вас и семействата Ви здраве, благополучие, лични и професионални успехи!“

Поздравителния адрес от д-р Даниела Дариткова можете да видите ТУК