ДЕВЕТ БОЛНИЦИ У НАС ТЪРСЯТ ДОБРОВОЛЦИ – МЕДИЦИНСКИ СЕСТРИ, САНИТАРИ И СТАЖАНТ-ЛЕКАРИ

Девет болници в цялата страна търсят доброволци – медицински сестри, санитари и стажант-лекари. Това показва кампанията на Българския лекарски съюз за координиране набирането на доброволци,  студенти по медицина, които да подпомогнат дейността на изпадналите в нужда лечебни заведения в страната.

МБАЛ „Д-р Стамен Илиев“ АД – гр. Монтана търси 6 медицински сестри и 3-ма санитари за Инфекциозното отделение и Пневмо-фтизиатричното отделение. Не се предвижда заплащане за положения доброволчески труд.

УМБАЛ „Еврохоспитал Пловдив“ ООД – гр. Пловдив търси 6 медицински сестри и 6-ма санитари за работа в Сектора за пациенти с COVID-19. Предвижда се заплащане на труда, което ще бъде уточнено двустранно между доброволците и работодателя.

МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ АД – гр. Сливен търси 10 медицински сестри и 6-ма санитари за работа в Отделението по пулмология и фтизиатрия, Спешното отделение, Триажа и ОАИЛ. Предвижда се заплащане при пълно работно време за месеца – 870 лв. МРЗ за медицинска сестра и 610 лв. МРЗ за санитар.

МБАЛ „Проф. д-р Параскев Стоянов“ АД – гр. Ловеч търси 5 медицински сестри за работа в Инфекциозното отделение и Пневмо-фтизиатричното отделение. Не се предвижда заплащане за положения доброволчески труд.

МБАЛ „Живот+“ ЕООД – гр. Крумовград търси 4 медицински сестри и 2-ма санитари за работа във Вътрешното отделение, в което се лекуват пациенти с COVID-19. Предвижда се заплащане на труда, което ще бъде уточнено двустранно между доброволците и работодателя.

УМБАЛ „Св. Георги“ ЕАД – гр. Пловдив търси 10 медицински сестри за Клиниката по инфекциозни болести и Интензивното звено за лечение на пациенти с COVID-19 към КАИЛ. Предвижда се заплащане на труда, което ще бъде уточнено двустранно между доброволците и работодателя.

МБАЛ „Д-р Димитър Павлович“ ЕООД – гр. Свищов търси 2 медицински сестри да полагат грижи за пациенти с COVID-19 и един санитар, за да извършва дезинфекция и хигиенизация в лечебното заведение. Предвижда се заплащане на труда, което ще бъде уточнено двустранно между доброволците и работодателя.

МБАЛББ „Св. София“ ЕАД – гр. София търси 4-ма стажант-лекари, 4 медицински сестри и 5-ма санитари за работа на територията на цялата болница. Не се предвижда заплащане на извършения труд.

УМБАЛ „Александровска“ ЕАД – гр. София търси 10 медицински сестри и 10 санитари за работа в Спешното отделение и COVID отделението на болницата. Предвижда се заплащане на труда, което ще бъде уточнено двустранно между доброволците и работодателя.

Обявите на лечебните заведения са активни в Jobs.bg, линкове към тях има и в сайта на БЛС. Това дава възможност на кандидатите да попълнят електронен формуляр, който ще достигне до съответната болница чрез предварително посочен от лечебното заведение имейл адрес.