ВОДЕЩИ МЕДИЦИНСКИ СПЕЦИАЛИСТИ ОТ ЕВРОПА И СВЕТА ЩЕ ОБМЕНЯТ ОПИТ НА 11-ИЯ КОНГРЕС НА ЮЕМФ, КОЙТО ЩЕ СЕ ПРОВЕДЕ ПРЕЗ СЕПТЕМВРИ В ПЛОВДИВ И СМОЛЯН

Водещи медицински специалисти от Европа и света ще обменят опит на 11-ия Конгрес на Югоизточно-Европейския Медицински Форум (ЮЕМФ), който ще се проведе  от 8 до 11 септември 2022 г. в гр. Пловдив и в гр. Смолян, съобщиха организаторите.

Научната програма на събитието е интердисциплинарна и има за цел участниците в конгреса да се запознаят с най-новите научни и практически разработки в различни области на медицината.

Сред основните теми на форума са:

  • Епидемиология, Инфекциозни болести, Имунология;
  • Covid -19 – последиците и отвъд науката;
  • Kардиология;
  • Oнкология;
  • Tравма, хронична болка, спешна медицина;
  • Сексуално и репродуктивно здраве;
  • Насилие срещу над лекари;
  • Проблеми с бежанци.

В рамките на събитието ще бъде проведена и кръгла маса на тема: “Обществено здраве – национални, регионални и европейски приоритети”.

Своето участие в 11-ия конгрес на Югоизточно-Европейски Медицински Форум вече са потвърдили официални неправителствени организации, представители на българските държавни и местни институции и власти. Ще присъстват още: представители на Медицинските Асоциации от Югоизточна Европа, ръководители и членове на Световната Медицинска Асоциация, Европейския Форум на Медицинските Асоциации, Постоянния Комитет на Европейските лекари и Европейският комисар по иновации, научни изследвания, култура, образование и младеж – г-жа Мария Габриел.

Доклади в отделните панели ще бъдат изнесени от над 30 водещи университетски лектори, видни представители на медицинските академични среди, ръководители на лечебни заведения, здравни мениджъри от България и чужбина.

Научната програма на форума ще се проведе в „Конгресен център“ – Международен панаир гр.Пловдив.

Участниците в конгреса ще могат да се насладят на културно-историческото наследство на град Пловдив – Европейска столица на културата през 2019 г.

Виртуозите от Виенската Филхармония ще открият събитието със своите изключителни изпълнения под открито небе в Античния театър в Пловдив. А на най-мистичното и величествено място в България – Родопите, участниците в конгреса ще могат да се насладят на космическия глас на великата Валя Балканска и на е„изпълненията на гайдарски състав “100 каба гайди”.

Цялата информация за 11-ия Конгрес на Югоизточно-Европейския Медицински Форум, начина и необходимите такси за регистрация, опциите за хотелско настаняване и пълната програма на събитието може да намерите на сайта на ЮЕМФ: www.seemfcongress.com

За контакт: тел. +359 2 854 87 82, ел. адрес: seemf.congress@gmail.com