Валентина Саркисова, президент на EFNNMA: ВСЕКИ ДЕН НА МЕДИЦИНСКИТЕ СЕСТРИ Е ДЕН НА ПОДВИГА!

Видеопоздравление до БАПЗГ изпрати Валентина Саркисова, президент на Европейския форум на националните асоциации на медицинските сестри и акушерките (European Forum of National Nursing and Midwifery AssociationsEFNNMA), който работи в колаборация със СЗО-Европа. В поздравлението се казва: „Уважаеми колеги, от името на Европейския форум на националните асоциации на медицинските сестри и акушерките, от името на Асоциацията на медицинските сестри в Русия, ви поздравявам сърдечно с Международния ден на сестринството и Международния ден на акушерката! Много се надявам в тези дни към медицинските асоциации не един път да прозвучат благодарности за специалистите от сестринското дело. Много се надявам, че тези благодарности ще бъдат подкрепени с действия в помощ на нашите дейности на всяко работно място.

Уважаеми колеги, огромно благодаря за вашия ежедневен труд, за вашия професионализъм и героизъм, които вие проявихте в най-трудните месеци на пандемията! Вие продължавате да вършите това и днес. Да, всеки ден на медицинските сестри е Ден на подвига!

Честит празник, уважаеми колеги! Нека Вашият професионален живот бъде ярък, творчески, интересен и много успешен! От цялото си сърце ви желая здраве, щастие, благополучие и движение само напред!“