Българският Червен кръст: ДНЕС, КОГАТО СВЕТЪТ И БЪЛГАРИЯ СЕ БОРЯТ С НАРАСТВАЩАТА ПАНДЕМИЯ ОТ COVID-19, РОЛЯТА НА МЕДИЦИНСКИТЕ СПЕЦИАЛИСТИ Е ИЗКЛЮЧИТЕЛНА

„Днес, когато светът и България се борят с нарастващата пандемия от COVID-19, ролята на медицинските специалисти е изключителна. Рискът за тяхното здраве и отговорността, която поемат с действията си по лечението на пациентите, както и по отношение на опитите им да ограничат разпространението на вируса, са огромни. Признанието и доверието, които те получават от обществото са безгранични и напълно заслужени.

Използваме случая, за да изкажем своята благодарност към Вас и Вашия екип за ангажираността Ви в развитието на кадри, които избират този нелек, но благороден път, посветен на здравните грижи.” Това гласи поздравителен адрес от Националния съвет на Българския Червен кръст до председателя на УС на БАПЗГ Милка Василева във връзка с Международния ден на здравето, който всяка година се отбелязва на 7-ми април. .

В  поздравлението, подписано от председателя на БЧК акад. Христо Григоров и генералния директор на БЧК проф. д-р Красимир Гигов се казва още: „Усилията, които в годините полагате за провеждането на социално значими кампании и дългогодишното ни ползотворно партньорство, ни дават увереност, че заедно можем да отговорим на предизвикателствата на времето и на очакванията на българските граждани за модерно здравеопазване и висок жизнен стандарт за всички.

Убедени сме, че със своя професионализъм Вашите членове и занапред ще допринасят за развитието на общата ни кауза, следвайки общовалидните човешки принципи –доброта и милосърдие.

Пожелаваме на Вас и целия Ви екип крепко здраве и много успехи!

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

Поздравителния адрес на БЧК можете да видите ТУК