БЛС БЛАГОДАРИ НА БАПЗГ ЗА ПАРТНЬОРСТВОТО В НАЦИОНАЛНАТА КАМПАНИЯ „ЗА ГЕРОИТЕ В БЯЛО”

Председателят на УС на Българския лекарски съюз д-р Иван Маджаров изпрати благодарствено писмо до председателя на УС на Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи г-жа Милка Василева във връзка с участието на Асоциацията в Националната кампания на БЛС „За героите в бяло” за набиране на  средства за закупуването на медицински маски, предпазни облекла, дезинфектанти и медицински изделия за болниците и медицинския персонал в цялата страна. БАПЗГ направи дарение в размер на 10 000 лева и участва с логистична подкрепа при разпределянето на предпазните средства за лечебните отделения и медицинските екипи. Зад кампанията с името и лицето си застана футболната звезда Димитър Бербатов, чиято майка е работила като медицинска сестра.

В благодарственото писмо се казва:

„От името на УС на БЛС и от името на лекарското съсловие у нас, отправям най-искрени благодарности за помощта и подкрепата, които Вие и ръководената от Вас организация оказахте на българските медици чрез кампанията на БЛС „За героите в бяло“.

Лекарите и специалистите по здравни грижи, на които помагаме в тежките времена на пандемия, са изключително благодарни и оценяват високо Вашата отзивчивост, подкрепа и добронамерено отношение, както и високия професионализъм и чувство за граждански дълг, демонстриран от Вас и Вашия екип.

Смея да се надявам, че кризата скоро ще бъде овладяна, което ще е резултат от общите усилия на всички ни. Вярвам, че нашите плодотворни взаимоотношения ще продължат и след като сегашната ситуация е далеч зад гърба ни.

В заключение бих искал да Ви пожелая добро здраве, бодър дух, сила и енергия за преодоляване на всички лични и професионални предизвикателства.”

Благодарственото писмо на БЛС можете да видите ТУК