БЛИЗО 400 МЕДИЦИНСКИ СПЕЦИАЛИСТИ ЩЕ ВЗЕМАТ УЧАСТИЕ В ТРЕТАТА НАУЧНО-ПРАКТИЧЕСКА КОНФЕРЕНЦИЯ ПО ЗДРАВНИ ГРИЖИ С МЕЖДУНАРОДНО УЧАСТИЕ, КОЯТО ЩЕ СЕ ПРОВЕДЕ В СОФИЯ

370 специалисти по здравни грижи ще вземат участие в Третата Национална научно-практическа конференция по здравни грижи с международно участие, която ще се проведе в столичния парк-хотел “Москва” от 15 до 17 ноември 2019 г. Форумът ще премине под надслов “Здравните грижи – предизвикателствата на XXI век” и е организиран от Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи и Регионална колегия на БАПЗГ – София. Официалното откриване на конференцията ще бъде на 15 ноември от 15:00 часа в зала “Европа”.

Освен медицински специалисти от цяла България участие ще вземат и специалисти от Сърбия и Македония. Докладите и презентациите ще бъдат в следните тематични направления:  “Общи и специални сестрински грижи”, “Общи и специални акушерски грижи”, “Училищно и детско здравеопазване”, “Рехабилитация и медико-лабораторни услуги”.

В рамките на конференцията ще бъде представена постерна сесия  с участието на преподаватели и студенти от Факултета по обществено здраве на Медицински университет – София, Медицински колеж “Йорданка Филаретова”, Русенски университет “Ангел Кънчев”, специалисти по здравни грижи от УМБАЛСМ “Н.И. Пирогов”, ВМА – София, Медицински институт към МВР- София, Университетска болница “Лозенец”.

Сред официалните гости  се очаква да бъдат представители на Комисията по здравеопазването към 44-то Народно събрание, Министерството на здравеопазването, Столичната РЗИ, Националния център по обществено здраве и анализи, Националното сдружение на общините на Република България, Дирекция “Здравеопазване” към Столична община, Омбудсмана на Република България, Българския лекарски съюз, пациентски организации, Федерацията на синдикатите в здравеопазването към КНСБ, Медицинската федерация към КТ „Подкрепа“.

Участниците в конференцията ще приемат МЕМОРАНДУМ ЗА БЪДЕЩЕТО НА ЗДРАВНИТЕ ГРИЖИ В РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ.

Програмата на конференцията можете да видите ТУК