БАПЗГ СЕ ПРИСЪЕДИНИ КЪМ АПЕЛА НА ЛЕКАРСКИЯ СЪЮЗ ЗА БЪРЗО И АДЕКВАТНО НАКАЗАНИЕ ЗА МЪЖ, СТРЕЛЯЛ ПО ЛЕКАР С ГАЗОВ ПИСТОЛЕТ

Председателят на УС на Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи г-жа Милка Василева изпрати писмо до председателя на УС на Българския лекарски съюз д-р Иван Маджаров във връзка с проявена агресия срещу лекар от град Бургас. В писмото се казва:

“Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи изразява своята подкрепа към д-р Андрей Стоянов, който е бил подложен на реална опасност за живота след като мъж с мотористка каска на главата е дръзнал да нахлуе в лекарския му кабинет и да произведе няколко изстрела с газов пистолет. За щастие този нагъл акт на нападение не е довел до нараняване или фатални последствия! Но този случай поставя с още по-голяма острота на общественото внимание въпроса за растящата агресия срещу медици у нас. Недопустимо е специалистите, посветили се на най-ценното за човека – неговото здраве и живот, да бъдат заплашвани, обиждани, нападани, удряни и дори да се стреля по тях!

БАПЗГ се присъединява към апела на Българския лекарски съюз институциите в България, които са ангажирани с обществената сигурност и правораздаване, да вземат спешни и безкомпромисни мерки, стъпвайки на закона, така че нападателят да получи адекватно наказание за постъпката си възможно най-бързо.

Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи ще продължи да полага усилия, в партньорство с Българския лекарски съюз, пациентските организации, отговорните институции и медиите, за намаляване на агресията срещу медиците в България и издигане имиджа на хората, посветили се на най-благородните професии.”

Писмото на БАПЗГ можете да видите ТУК