БАПЗГ СЕ ВКЛЮЧИ В ИНИЦИАТИВАТА НА БЪЛГАРСКИЯ ЛЕКАРСКИ СЪЮЗ ЗА ПОДПОМАГАНЕ НА ДЕЦА НА ПОЧИНАЛИ ОТ COVID-19 МЕДИЦИ ПОД НАДСЛОВ: “ЗА ДЕЦАТА НА ГЕРОИТЕ В БЯЛО”

Българският лекарски съюз, с подкрепата на Ники Кънчев, Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи и доброволческите организации “Защото сме хора” и “Благодаря Ви, че Ви има”, стартира на 22 декември 2020 г. инициатива за финансово подпомагане на децата на починали от COVID-19 медици под надслов: “За децата на героите в бяло”.

През последните десет месеца десетки медицински специалисти загубиха битката с коварната болест, а съдбите на техните семейства останаха белязани завинаги.

Още през май месец 2020 г. Българският лекарски съюз откри сметка за подпомагане на семействата и близките на починалите от COVID-19 медици и успя да помогне част от тях. Сега обаче те отново имат нужда от подкрепа.

Затова в навечерието на най-светлите празници БЛС взе решение да насочи усилията си и да събере средства, за да подпомогне децата на починали от коронавирусна инфекция медицински специалисти, да подпомогне децата на героите в бяло.

Първата вноска в размер на 5 000 лв. е направена от Български лекарски съюз и дарена за двете дъщери (на 10 и 15 години) на д-р Спас Радев от град Разлог, който загуби битката с болестта.

В моменти като този по-важно от всякога е да останем заедно и да си помагаме! По-важно от всякога е да бъдем сплотени като общество и да не оставаме безучастни към болката на другите! По-важно от всякога е да покажем, че заедно можем да се справим и да помогнем!

Ако искате и Вие да помогнете на семейството и близките на починалите от COVID-19 медици, можете да го направите чрез дарение на:

Титуляр: Български лекарски съюз

Банка: УниКредит Булбанк АД

IВАN: BG55UNCR70001523991300

BIC: UNCRBGSF

Основание: МЕДИЦИ COVID-19

 

Децата на Героите в бяло имат нужда от Вашата подкрепа!

Само заедно можем да се справим!

 

* С цел прозрачност, събраните средства от каузата ще бъдат насочени от Българския лекарски съюз и Ники Кънчев към децата на изгубилите битката с коварната болест български медици. Информация за дарените средства и подпомогнатите семейства ще бъде публикувана на сайта на БЛС (blsbg.com), както и на страниците на съсловната организация във Фейсбук и Инстаграм.