БАПЗГ ПОЗДРАВИ ЛЕКАРИТЕ ЗА ТЕХНИЯ ПРОФЕСИОНАЛЕН ПРАЗНИК

Председателят на УС на Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи г-жа Милка Василева изпрати поздравителен адрес до председателя на Българския лекарски съюз д-р Иван Маджаров във връзка с професионалния празник на българските лекари – 19 октомври 2022 г.
В поздравлението се казва: „ Позволете ми от името на Управителния съвет на Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи и лично от мое име да Ви поздравя по случай Вашия професионален празник, който по традиция се отбелязва в Деня на Свети Иван Рилски Чудотворец! Нашите две съсловия винаги са били партньори в изпълнение на отговорната мисия за опазване на здравето и живота на българските граждани. Ние сме призвани заедно да осигурим навременна и качествена медицинска помощ във всичките й направления – профилактика, диагностика, лечение и здравни грижи.
Приветстваме Вашите усилия за постигане на по-добри финансови параметри за клиничните пътеки, за гарантиране на по-качествено лечение чрез повече правила, контрол и непрекъснато продължаващо обучение. Вярвам, че всички членове на медицинските екипи ще продължат да работят рамо до рамо за добруването на пациентите и техните семейства, за по-добър диалог с болните и намаляване на напрежението и агресията в критичните точки на здравната система.“
В документа се казва още: „Днес най-добрите лекари ще бъдат отличени за работата си. Но този знак на внимание към тях е и за тяхната будна обществена съвест и човечност. Защото медицинските специалисти са призвани да бъдат до хората в трудни за тях моменти, да ги лекуват, да им помагат, но и да им вдъхват надежда, да бъдат пример за тях.
Още веднъж, Честит празник, скъпи лекари! Бъдете здрави! Пожелаваме Ви много успехи и заслужено признание от Вашите пациенти!“

Поздравителния адрес на БАПЗГ можете да видите ТУК