БАПЗГ ПОЗДРАВИ ЛЕКАРИТЕ ЗА ТЕХНИЯ ПРАЗНИК

Председателят на УС на БАПЗГ г-жа Милка Василева изпрати поздравителен адрес до председателя на УС на Българския лекарски съюз д-р Иван Маджаров по случай Деня на българския лекар. В поздравлението се казва: „От името на Управителния съвет на Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи и лично от мое име, изразявам нашите най-сърдечни поздрави и благопожелания за Деня на българския лекар, който по традиция се отбелязва на 19 октомври. На този ден почитаме и всебългарския небесен покровител и чудотворец Свети Иван Рилски. Вече 8 месеца лекарите и специалистите по здравни грижи у нас работят в условия на коронавирусна пандемия. С висок професионализъм и отдаденост те продължават да стават по тъмно, да лекуват и да се грижат за своите пациенти и денем, и нощем, и в делник, и в празник, и когато са успели да съберат нови сили, и когато са преуморени. За жалост медицинските специалисти стават все по-преуморени заради заболели колеги и недостига на медици, който се чувства все по-ясно. И въпреки всичко, пренебрегвайки себе си и своите семейства, Героите в бяло продължават борбата на фронта с невидимия враг.

Хората все повече осъзнават незаменимата роля на медицинските специалисти като гарант за настоящето и бъдещето на всички нас, на нашите деца. Те се изпълват с все по-голям респект и уважение към ръководителите и участниците в медицинските екипи, мнозина даряват средства според възможностите си, за да могат медиците да работят в безопасна среда и с нужната апаратура.

Медицинските професии са немислими без взаимодействието на всички нива, включително и без участието на пациентите. И в това свещено взаимодействие болестта понякога прави пробиви – въпреки общите и личните предпазни мерки, въпреки дисциплината, а понякога и заради малки пропуски. От началото на пандемията, изпълнявайки своя човешки и професионален дълг, над 1500 медицински лица у нас се заразиха с COVID-19. Дадохме и свидни жертви, които ще носим в сърцата си, пред които се покланяме и чието себеотрицание ще почетем и днес!“

В поздравлението на БАПЗГ се казва още:

Скъпи лекари, днес ще бъдат отличени част от най-добрите сред Вас. Но всички знаем, че медицинските специалисти, които следват своята светла мисия с висок морал и професионализъм, са много повече от предвидените награди. Пожелаваме здраве и сили на всички български медици, които са призвани да лекуват и да дават надежда, които предоставят не само лечебна терапия, но даряват на своите пациенти вяра и оптимизъм, че ще дойдат по-добри дни! Защото ръководителите на лечебни заведения, терапевтите, учените, педагозите, студентите по медицина и здравни грижи няма да оставят болните и страдащите и ще продължат битката заедно с тях и за тях, за всички нас!

Скъпи колеги, бъдете здрави и се пазете!

Председателят на Регионална колегия на БАПЗГ – Варна Райна Бояджиева изпрати поздравителен адрес до председателя на Варненската лекарска колегия проф. д-р Радослав Радев. В поздравлението се отбелязва: „Свързани помежду си с общото призвание на професиите ни, знаем колко усилия, умения и себеотрицание изисква работата ни. В духа на днешния светъл празник Ви пожелавам здрави, сила и всеотдайност в неуморните грижи за пациентите! И нека Бог да Ви пази!“

 

Поздравителният адрес до БЛС можете на видите ТУК

 

Поздравителния адрес на РК на БАПЗГ – Варна можете да видите ТУК