БАПЗГ ОТЛИЧИ НАЙ-ДОБРИТЕ СПЕЦИАЛИСТИ ПО ЗДРАВНИ ГРИЖИ ЗА 2017 ГОДИНА

Сред края на националния протест на специалистите по здравни грижи, който се проведе  на 12 май 2018 г.  на площад “Независимост” в София, се проведе церемония по награждаване на най-добрите специалисти на национално ниво по случай Международния ден на сестринството. Водещ на официалната церемония беше Мариана Шиякова – председател на Регионална колегия на БАПЗГ – гр. София.

“Нека днес да отличим онези, които извървяха пътя до личния и професионалния успех. Нека днес се поздравим с успехите на изминалата година, защото ние сме посланици на здравето. Ние сме гръбнакът на здравната система и нейната устойчивост зависи от нас! Ние сме гласът, който води! Ние сме гласът, който трябва да бъде чут!”, заяви Марияна Шиякова. Приветствени думи по случай празника отправиха председателят на БАПЗГ Милка Василева и проф. Станка Маркова – почетен председател на БАПЗГ и главен редактор на сп. Здравни грижи.

С първо място и статуетка Лесес Кепра в категорията “Професионалист по здравни грижи” за 2017 г.” бе отличена Виолета Георгиева Димитрова – медицинска сестра от Клиниката по хематология в УМБАЛ „Д-р Георги Странски“ –  гр. Плевен.

С първо място и статуетка Лесес Кепра в категорията “Ръководител по здравни грижи” за 2017 г. бе отличена Теодора Георгиева Влахова, Старши рехабилитатор в Отделение по рехабилитационна медицина, УМБАЛСМ „Пирогов“

Плакети и грамоти за особени заслуги при извънредна ситуация получиха медицински сестри от Спешното отделение на УМБАЛ „Света Анна“ – гр. София, които демонстрираха своя изключителен професионализъм при спасяването на жертвите при катастрофата на магистрала „Тракия“ от 13 април 2018 г.
Награди за принос в образованието по здравни грижи получиха преподаватели от различни учебни заведения.

Генералният секретар на Европейската федерация на асоциациите на сестринските асоциации (EFN) Пол дьо Рав бе отличен с най-високото отличие на БАПЗГ за дългогодишна и активна подкрепа към Асоциацията  – статуетката на Лесес Кепра.

В края на церемонията водещата се обърна към специалистите с думите: “Уважаеми колеги, моля за Вашите аплодисменти за носителите на тазгодишните награди! Нашето единство е това, което ни води през през трудностите и несправедливостите, а личните качества на всеки един от нас могат да променят съдби, да носят спокойствие за пациентите и уважението на колегите. Да си пожелаем успех в постигането на нашите справедливи искания! Продължавайте да бъдете посланици на здравето! Не спирайте да раздавате любов и милосърдие. НИЕ СМЕ ГЛАСЪТ, КОЙТО ВОДИ!”

Повече за наградените можете да видите ТУК

 

Председателят на БАПЗГ Милка Василева връчва наградата на медицинската сестра Виолета Димитрова, която се класира на първо място в категория “Професионалист по здравни грижи”.

Председателят на БАПЗГ Милка Василева връчва наградата на старши лаборант Теодора Влахова, която се класира на първо място в категория “Ръководител по здравни грижи”.

Генералният секретар на Европейската федерация на асоциациите на медицинските сестри (EFN) Пол Дьо Рав и председателят на БАПЗГ Милка Василева.