БАПЗГ ОСТРО ОСЪДИ АГРЕСИЯТА НА МЪЖ, ЗАПЛАШВАЛ С НОЖ ЛЕКАР ОТ ФСМП – ДУПНИЦА

БАПЗГ излезе на 10 февруари 2021 г. с позиция по повод агресия на пациент срещу д-р Янис Янков от Филиала за спешна медицинска помощ в Дупница. Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи остро осъжда арогантността и агресията на мъж, който си е позволил да заплашва с нож лекар от Филиала за спешна медицинска помощ – гр. Дупница към ЦСМП – Кюстендил, пише в позицията, изпратена до директора на ЦСМП- Кюстендил д-р Албена Рапатинска, началника на ФСМП – Дупница д-р Бойко Полянов и медиите.

БАПЗГ счита за абсолютно недопустимо подобно опасно хулиганско поведение към медицински специалист, който на терен изпълнява своите професионални задължения. Проявената агресия е поставила в риск не само живота на д-р Янков, но и живота на самия пациент.

Настояваме за бързо и справедливо наказание, според предвиденото в закона! Призоваваме пациентите и техните близки да проявяват нужното уважение и респект към медицинските специалисти, които правят всичко по силите си, за да помогнат на нуждаещите се от медицинска помощ!“, се казва още в позицията, подписана от председателя на УС на БАПЗГ Милка Василева.

БАПЗГ изказва благодарност към спешните медицински екипи в цялата страна, които вече втора година работят в условия на пандемия от COVID-19 и въпреки рисковете, произтичащи от естеството на тяхната дейност, дават най-доброто от себе си в името на здравето и живота.

Позицията на БАПЗГ можете за видите ТУК