БАПЗГ към професионалистите по здравни грижи: ВИЕ ДОКАЗАХТЕ, ЧЕ МИЛОСЪРДИЕТО Е ЖИВО И ЧЕ ДОРИ И В НАЙ-ТРУДНИ ИЗПИТАНИЯ ЖИВОТЪТ И ДОБРОТО ПОБЕЖДАВАТ!

В навечерието Коледа Управителният съвет на БАПЗГ поздрави професионалистите по здравни грижи с емоционално обръщение към тях. В него се казва: „Скъпи колеги, в тези тежки дни на загуби и победи Вие доказахте, че милосърдието е живо и че дори и в най-трудни изпитания животът и доброто побеждават!

В Международната година на медицинската сестра и акушерката всички Вие, професионалистите по здравни грижи, бяхте всеотдайни, смели, уморени, изтощени, понякога объркани и притеснени, но никога обезверени, уплашени и с наведени глави. Затова получихте и продължавате на получавате обичта и благодарността на пациентите и техните семейства, на всички нас! Със знание, вяра и смелост Вие помогнахте на много наши сънародници да се излекуват и продължавате тежката битка в името на здравето и живота.

Годината 2020 стана Вашата година, защото за хилядите хора, на които помогнахте, Вие сте Ангелите на милосърдието.“

В поздравлението, подписано от председателя на УС на БАПЗГ г-жа Милка Василева, се казва още: „От името на Управителния съвет на Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи изказвам нашата огромна благодарност на Вас – медицинските сестри, акушерките, медицинските фелдшери, лекарските асистенти, рехабилитаторите, медицинските лаборанти  и рентгеновите лаборанти за това, че бяхте и продължавате да бъдете до пациентите в борбата с коварния и непознат досега вирус! Благодарим Ви за изключителните усилия да се грижите за хората, за силата Ви да издържите тежките дежурства, безсънните нощи и многото часове извънреден труд!  Благодарим Ви за смелостта и себеотрицанието в тази трудна битка, в която мнозина от Вас се разболяха, а някои заплатиха с живота си и записаха имената си в Книгата на безсмъртните герои, които няма да бъдат забравени от сегашните и бъдещите поколения!

В навечерието на Коледа Ви пожелаваме здраве, сила и вяра, които да бъдат Ваши неизменни спътници през Новата 2021 година. Ние всички вярваме, че тя ще донесе по-светли и спокойни дни!

ЗАЕДНО ЩЕ УСПЕЕМ!“   

Поздравлението на БАПЗГ можете да видите ТУК