БАПЗГ към българската общественост: НЕКА БЪДЕМ ЕДИННИ И ДА ДАВАМЕ ОТПОР НА ВСЯКА ПРОЯВА, ЗАСТРАШАВАЩА ИМИДЖА И ЖИВОТА НА МЕДИЦИНСКИТЕ СПЕЦИАЛИСТИ У НАС!

БАПЗГ излезе с позиция по повод проявена агресия към лекар от Бургас. В позицията, адресирана до българската общественост, се казва:

“Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи остро осъжда вербалната агресия и заплахите за употреба на огнестрелно оръжие от страна на пациент към лекар от МБАЛ “Бургасмед”.

Абсолютно недопустимо е подобно хулиганско и заплашително поведение към медицински специалист докато изпълнява своите професионални задължения. Освен нанесената обида към медика, агресията на пациента нанася морална вреда на дежурния медицински екип, както и на всички медици у нас.

БАПЗГ за пореден път призовава пациентите и техните близки да проявяват доверие и респект към медиците, които със знания и всеотдайност изпълняват своя човешки и професионален дълг в името на живота и здравето.

Като партньор на Българския лекарски съюз БАПЗГ припомня, че е разкрит денонощен телефон за подаване на сигнали за проявена агресия срещу лекари и професионалисти по здравни грижи: 02/07 07 07.

Уважаеми сънародници, нека бъдем единни и да даваме отпор на всяка проява, застрашаваща имиджа и живота на медицинските специалисти у нас!”

 

              

Позицията на БАПЗГ можете да видите ТУК