БАПЗГ ИЗРАЗИ БЛАГОДАРНОСТТА СИ КЪМ СПЕЦИАЛИСТИТЕ И ДОБРОВОЛЦИТЕ НА БЪЛГАРСКИЯ ЧЕРВЕН КРЪСТ

„От името на УС на Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи и лично от мое име днес, когато се отбелязва Световния ден на здравето, поднасям нашите поздравления и огромна благодарност към специалистите и доброволците на Българския Червен кръст. В това време на тежки изпитания за всички нас, когато коронавирусната пандемия атакува хората и важни публични системи,  БЧК отново е на своя пост и дава своята подкрепа на нуждаещите се и на медицинските специалисти. Уважението и респекта, с които се ползвате през годините в обществото, спомагат да реализирате успешно всички благородни инициативи и кампании, които провеждате”.

Това написа председателят на УС на БАПЗГ Милка Василева в поздравителен адрес до председателя на БЧК акад. Христо Григоров и до генералния директор на БЧК проф. д-р Красимир Гигов по повод Световния ден на здравето, който се отбелязва по традиция на 7-ми април.

В поздравлението се казва още: „Хиляди българи и компании се включиха според възможностите си в Националната благотворителна кампания, която инициирахте „#ЗаедноСрещуCOVID-19”. Изключително полезен в това тревожно време е и Националният чат за първа психологическа помощ на БЧК, чрез който хората могат да споделят с експерти своите притеснения, въпроси, нужди. Стартира и кампанията за раздаване на хранителни продукти за социално слаби. Толкова хора разчитат на тази безценна помощ, която им дава надежда  и увереност в бъдещето!

Използвам случая да благодаря за дългогодишното и ползотворно сътрудничество между БАПЗГ и БЧК, което продължава и ще продължава и занапред!

Бъдете здрави и продължавайте да осъществявате своята благородна мисия! В отговор получавате най-голямата награда – любовта на хората!”

Поздравителния адрес на БАПЗГ можете да видите ТУК