БАПЗГ ИЗКАЗВА СЪБОЛЕЗНОВАНИЯ НА СЕМЕЙСТВАТА И БЛИЗКИТЕ НА ФЕЛДШЕР ВАСИЛ ИВАНОВ И Д-Р НИКОЛАЙ КОЛЕВ

УС на Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи изказва своите съболезнования на семействата, близките и колегите на медицински фелдшер Васил Иванов и д-р Николай Колев, които загубиха битката с COVID-19.

Медицински фелдшер Васил Иванов работеше във Филиала за спешна медицинска помощ в град Айтос към ЦСМП-Бургас. Медицинските специалисти от ФСМП-Айтос покриват нуждата от спешна помощ на 33-хилядно население, а от началото на пандемията са непрекъснато на първа линия.

Беше всеотдаен и отзивчив специалист и човек с главно „Ч“, готов винаги да помогне на нуждаещ се – това казват за фелдшер Васил Иванов колегите му, които скърбят за скъпата загуба.

Д-р Николай Колев е един от доайените на пневмофтизиатрията у нас, спасил е живота на хиляди пациенти. До последно той работеше в Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания „Д-р Димитър Граматиков“ в град Русе. Колегите му споделиха с тъга и обич, че д-р Колев неуморно е ставал рано сутрин и е тръгвал към болницата, за да лекува и помага.

Опасният вирус погуби още двама изключителни медицински специалисти.

Поклон пред тяхната всеотдайност, смелост и себеотрицание!

Светла им памет!

Милка Василева, Председател на УС на БАПЗГ

гр. София, 01.12.2020 г.