БАПЗГ ИЗКАЗВА СЪБОЛЕЗНОВАНИЯ НА СЕМЕЙСТВАТА И БЛИЗКИТЕ НА Д-Р КИРИЛ ЕЛЕНСКИ И Д-Р ЖИВКО АТАНАСОВ

УС на Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи изказва своите съболезнования на семействата, близките и колегите на д-р Кирил Еленски и д-р Живко Атанасов, които загубиха битката с COVID-19.

Д-р Кирил Еленски е работил като общопрактикуващ лекар в Карлово. Специалист е по вътрешни болести и обща медицина с магистърска степен по макроикономика. Преди това е работил е като участъков лекар, в Отделението по вътрешни болести в общинската болница в Карлово, а впоследствие става и зам.-директор на лечебното заведение. Бил е член и председател на УС на Регионалната лекарска колегия в Пловдив, както и член и зам.-председател на УС на Българския лекарски съюз.

Д-р Живко Атанасов е дългогодишен началник на Отделението по хирургия в „МБАЛ – Хасково“. Преди това е бил редови хирург и ръководител на Отделението по обща хирургия в болницата. Д-р Атанасов е започнал своя професионален път в Отделението по хирургия на МБАЛ – Димитровград.

Загубихме двама лекари, които следваха своята светла мисия с висок професионализъм и всеотдайност, ръководени от желанието да бъдат максимално полезни на своите пациенти.

Поклон пред тяхната любов, смелост и себеотрицание!

Светла им памет!

Милка Василева, Председател на УС на БАПЗГ

гр. София, 20.11.2020 г.