БАПЗГ ИЗКАЗВА СЪБОЛЕЗНОВАНИЯ НА СЕМЕЙСТВАТА И БЛИЗКИТЕ НА Д-Р НЕДЕЛЧЕВ, Д-Р УЗУНАНГЕЛОВ, Д-Р ИЛИЕВ И Д-Р КАМБОВ

 УС на Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи изказва своите съболезнования на семействата, близките и колегите на д-р Светослав Неделчев, доц. д-р Йордан Узунангелов. д-р Емил Илиев и д-р Костадин Камбов, които загубиха битката с COVID-19.

Д-р Светослав Неделчев почина на 60-годишна възраст. Той бе специалист по нeрвни болести, бивш депутат, а през последните 8 години беше управител на МБАЛ „Царица Йоанна-Провадия“.

Доц. д-р Йордан Узунгелов,дм, почина на 62-годишна възраст. Той работеше като кардиолог в УМБАЛ „Д-р Георги Странски“ – Плевен и бе преподавател във Факултета по обществено здраве на Медицински университет – Плевен.

Д- Емил Илиев почина на 73-годишна възраст. Той бе специалист по кожно-венерически болести и акупунктура. Д-р Илиев бе основател и председател на Българското дружество по традиционна и китайска медицина от 1982 г. , както и член на Борда на директорите на Световната организация по акупунктура. По негова инициатива бе създаден Международният джаз фестивал в Банско, който се утвърди като един от най-престижните музикални форуми на Балканите през последните 23 години.

Д-р Костадин Камбов бе един от най-добрите педиатри у нас и ръководеше Детското отделение на МБАЛ „Иван Скендеров“ в Гоце Делчев. През 2019 г. БЛС му връчи плакет „Лекар на годината“ за дългогодишната му работа по лечението на децата от Гоцеделчевския край.

Д-р Неделчев, д-р Узунангелов, д-р Илиев и д-р Камбов се ползваха с доверието и уважението на своите пациенти, колеги и на цялата общественост.

Поклон пред тяхната всеотдайност, смелост и себеотрицание!

Светла им памет!

Милка Василева, Председател на УС на БАПЗГ

гр. София, 16.11.2020 г.