БАПЗГ ИЗКАЗВА СЪБОЛЕЗНОВАНИЯ НА СЕМЕЙСТВОТО И БЛИЗКИТЕ НА ПРОФ. Д-Р ГЕОРГИ ХУБЧЕВ

УС на Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи изказва своите съболезнования на семейството, близките и колегите на проф. д-р Георги Хубчев, който загуби битката с COVID-19 на 66-годишна възраст.

Проф. Хубчев беше началник на Акушеро-гинекологичното отделение в УМБАЛ „Дева Мария“ в – Бургас. През миналата година той получи престижната награда „Лекар на годината за 2019 г.“ на Националните медицински награди (Medical Awards), а Община Бургас му връчи престижния приз „Ключът на кулата“.

Преди да се премести да живее в Бургас д-р Георги Хубчев беше началник на Акушеро-гинекологичния комплекс в УМБАЛ „Канев“ – Русе. Именно там той приложи за първи път в Европа и у нас отворени и лапаро-ендоскопски операции на карцином с J-плазма.

Проф. Хубчев имаше зад гърба си множество специализации – по тазова хирургия, лапароскопска хирургия, урогинекология, онкогинекология, гинекологична ендокринология, 4D ехография. Благодарение на неговите усилия и на медицинските екипи, които ръководеше, у нас бяха въведени редица иновативни подходи при лечението на гинекологични заболявания.

България загуби един от своите най-добри лекари, отличен ръководител, обичан от пациентите специалист и човек. Поклон пред неговата всеотдайност, пред смелостта и себеотрицанието му!

Милка Василева, Председател на УС на БАПЗГ

гр. София, 17.10.2020 г.