БАПЗГ ИЗКАЗА СВОЯТА БЛАГОДАРНОСТ И ПРИЗНАНИЕ КЪМ МЕДИЦИНСКИТЕ ЕКИПИ, УЧАСТВАЛИ В СПАСЯВАНЕТО НА ПОСТРАДАЛИТЕ НА АВТОМАГИСТРАЛА “ТРАКИЯ”

В благодарствен адрес от УС на БАПЗГ от 16 август 2022 г., изпратен до медиите и медицински структури, се казва: “Управителният съвет на Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи отправя своята благодарност и признание към високия професионализъм и бърза реакция на всички медицински специалисти, участвали в спасяването на възрастните и децата, които са били в автобуса, катастрофирал на автомагистрала “Тракия” към 20 часа на 14 август 2022 г.

Спешна медицинска помощ на пострадалите при тежкия инцидент на пътя оказаха лекари и професионалисти по здравни грижи от Центровете за спешна медицинска помощ в Стара Загора, Сливен и София. Последващи медицински и здравни дейности извършиха и продължават на извършват медицински екипи от УМБАЛ “Проф. д-р Стоян Киркович” – Стара Загора и УМБАЛСМ “Н. И. Пирогов” За пореден път българските медицински специалисти доказаха, че с висок професионализъм и всеотдайна работата в медицинските екипи могат да направят най-доброто за своите пациенти!”

В документа, подписан от председателя на УС на БАПЗГ Милка Василева се казва още: ” Използваме случая за да благодарим на медицинските специалисти от всички лечебни структури у нас, които денонощно лекуват и спасяват своите пациенти със знания, високи професионални умения и висок морал!”

Благодарственият адрес от УС на БАПЗГ можете да видите ТУК