БАПЗГ в поздравление към акушерките: В ПЕРИОД НА СЕРИОЗНИ ИЗПИТАНИЯ ВИЕ БЕЗСТРАШНО И НЕИЗМЕННО ИЗПЪЛНЯВАТЕ СВОЯ ПРОФЕСИОНАЛЕН ДЪЛГ!

„Акушерката в приказки и в песни с много любов е възпята! Жената в майка да превърнем – това е нашата мисия на Земята…“ С тези думи от Химна на българските акушерки започва емоционалното видеопоздравление на Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи към акушерките по случай Международния ден на акушерката, който всяка година се отбелязва на 5-ти май.

„Скъпи акушерки, в период на сериозни изпитания, когато човечеството е изправено пред предизвикателствата, причинени от опасния и коварен враг, Вие безстрашно и неизменно изпълнявате своя професионален дълг! Със смелост и себеотрицание поемате в ръцете си светлината на новия живот и с увереност и човечност обгрижвате бременните, майките, новородените и жените с репродуктивни и гинекологични проблеми!“. С тези думи се обръща към акушерките в България Антоанета Димитрова, зам.-председател на УС на БАПЗГ (квота „Акушерки“). Тя изтъква, че жените, посветили се на благородната професия на акушерката, са преминавали през различни катаклизми, но винаги са оставали призвани и привилегировани да посрещнат и защитят новия живот. В обръщението се изтъква още, че Световната здравна организация и Организацията на обединените нации подчертават необходимостта от инвестиции в акушерските ресурси и високо признание на уникалните компетентни дейности на акушерките в полза на обществото.

Антоанета Димитрова завършва поздравлението си с думите: „Скъпи колеги, от името на Управителния съвет на  Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи и лично от мое име поздравявам с днешния професионален празник всички акушерки и академични преподаватели, ангажирани с обучението на студенти от специалност „Акушерка“! Желая Ви здраве, любов и просперитет в овладяването на професионалната компетентност и предоставянето на акушерски грижи в името на един по-хармоничен и по-добър свят! Честит празник, български акушерки!“ 

Видеопоздравлението може да се види в сайта на БАПЗГ и във Фейсбук страницата на Асоциацията.