БАПЗГ в поздравление за Деня на родилната помощ: СКЪПИ СПЕЦИАЛИСТИ ОТ РОДИЛНИТЕ ОТДЕЛЕНИЯ И КЛИНИКИ, ПРОДЪЛЖАВАЙТЕ ДА ДАРЯВАТЕ РАДОСТ, НАДЕЖДА И ЛЮБОВ НА СЕМЕЙСТВАТА В БЪЛГАРИЯ!

Скъпи акушерки, скъпи специалисти по акушерство и гинекология, скъпи медицински специалисти в сферата на родилната помощ, в първия месец на 2022 година отново ще отбележим Деня на родилната помощ. Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи Ви поздравява с празника и Ви пожелава здраве, повече поводи за радост във Вашия личен и професионален живот!

Благодарим Ви за високия професионализъм и всеотдайността, с които посрещате Новия живот в условия на продължаваща пандемия от COVID-19! С Вашата благородна мисия, неуморен труд и самоотверженост Вие доказвате всеки ден, че колкото и да е трудно, Животът и Доброто намират път и дават надежда и перспектива за по-хармонично бъдеще.“ Това се казва в поздравителен адрес на БАПЗГ по повод Дена на родилната помощ, подписан от председателя на УС на БАПЗГ Милка Василева и Антоанета Димитрова, зам.-председател на УС на БАПЗГ от квота „Акушерки“.

В поздравлението се казва още: Надяваме се официалните данни за новородените през 2021 година, които все още не са обявени от Националния статистически институт, да опровергаят мрачната тенденция на намаляващ брой на новородените между 1000 и 2500 с всяка изминала година от 2015 година насам. Едно е ясно – на България са нужни повече деца, повече щастливи семейства, повече медицински специалисти, които да работят в Родината с желание и амбиция за кариерно развитие.

Няма как да не споменем и този път, че българската здравеопазна система разполага с 4000 акушерки, които са два пъти по-малко от необходимото. Този дефицит се усети още повече през последните две години, когато акушерки се включиха в медицинските екипи на COVID отделения. Пред управляващите стои тежката задача да предприемат конкретни стъпки, както за поощряване на раждаемостта, така и за увеличаване на Добрите орисници, както наричат акушерките у нас.“

Поздравителният адрес на БАПЗГ, който бе изпратен до специализираните АГ болници и лечебните заведения с АГ отделения, завършва с думите: Скъпи специалисти от Родилните отделения и клиники в цялата страна, продължавайте да работите със знания и умения, които се базират на най-новите научни достижения в медицината! Продължавайте да дарявате Радост, Надежда и Любов на семействата в България!“

Поздравителния адрес на БАПЗГ можете да видите ТУК