БАПЗГ апелира: НЕКА ВСИЧКИ БЪДЕМ СОЛИДАРНИ КЪМ ВСЕОТДАЙНИЯ ТРУД НА МЕДИЦИНСКИТЕ СПЕЦИАЛИСТИ, НЕКА ПРОЯВЯВАМЕ ПОВЕЧЕ ДОВЕРИЕ И ТЪРПЕНИЕ КЪМ ГЕРОИТЕ В БЯЛО!

„Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи изразява своето възмущение и остро осъжда агресивното поведение и нецензурните думи, които е отправил гражданин към дежурния екип от Спешното отделение на „МБАЛ-Силистра“. Това пише в позиция на БАПЗГ, изпратена днес, 19.06.2020 г., до Българския лекарски съюз, изпълнителния директор на „МБАЛ – Силистра“ д-р Даниела Костадинова и медиите.
В позицията, подписана от председателя на УС на БАПЗГ Милка Василева, се казва още: „БАПЗГ за пореден път апелира за уважение и респект към медицинските специалисти, които 24 часа в денонощието доказват своя висок професионализъм и отговорност! Нека всички бъдем солидарни към техния всеотдаен труд, нека проявяваме повече доверие и търпение към Героите в бяло, които са се посветили на най-благородната мисия! Убедени сме, че спазването на неписаните човешки норми ще предотврати неприятни инциденти, ще защити медиците от физически и емоционални травми и те ще могат пълноценно да изпълняват своя професионален и човешки дълг.“

Позицията на БАПЗГ можете да видите ТУК