АКЦЕНТИТЕ В ЕЛЕКТРОННИЯ БЮЛЕТИН „ЗДРАВНИ ГРИЖИ“ – БРОЙ 6/2021

Брой 6 на електронния бюлетин „Здравни грижи“ вече е качен в сайта на БАПЗГ.

„Ще заявим ясно позициите си по предложените медицински стандарти и възможностите за специализация на професионалистите по здравни грижи“, изтъква в уводните си думи председателят на УС на БАПЗГ г-жа Милка Василева.

В броя можете да прочетете интервюта с проф. Мария Семерджиева, декан на Факултета по обществено здраве на Медицински университет – Пловдив и Деляна Николова, старши рентгенов лаборант в Отделението по образна диагностика

на „УМБАЛ-Бургас“ и носител на наградата „Ръководител по здравни грижи“ на Регионална колегия на БАПЗГ – Бургас.

Новата рубрика „Споделени уроци“ стартира с интервю с Петранка Бъчварова,

акушерка с дългогодишен стаж в СБАГАЛ – Варна и богат опит като доброволец към Българския Червен кръст.

В броя място е намерила информация за проведените обучения в периода януари – юни 2021 г. по Проект ПАТРОНАЖНА ГРИЖА ЗА ВЪЗРАСТНИ ХОРА И ЛИЦА С УВРЕЖДАНИЯ – КОМПОНЕНТ 2“ и по Проект „ПАТРОНАЖНА ГРИЖА +“ .

Представена е Националната кампания на БАПЗГ „Ваксините – активният избор за по-здраво бъдеще“, която стартира с безплатен виртуален интерактивен курс за професионалисти по здравни грижи на тема „Основни принципи, новости и перспективи в развитието на ваксинотерапията“.

В електронния бюлетин ще намерите информации за курсовете за дистанционно обучение на БАПЗГ; за инициативи в детското и училищното здравеопазване; за Третата международна конференция „Здравните грижи – принос за качеството на живот”, организирана от Катедра „Здравни грижи” към ФОЗ на Медицински университет „Проф. д-р Параскев Стоянов“ – Варна, съвместно с УМБАЛ „Света Марина” – Варна и Факултета по сестрински грижи „Хамидие” към Университета по здравни науки в Истанбул; за уебинара на тема „Специалността „Рехабилитатор“ – винаги актуална за всички предизвикателства”, проведен на 15 юни 2021 г. от Медицински колеж „Йорданка Филаретова“ към МУ-София по случай 60-годишнината от началото на обучението по специалност „Рехабилитация“ в колежа и в България.

Интересни информации можете да намерите в рубриките „Млада смяна“, „Новости в медицинската практика“, „Медицинска наука“, „COVID-19“ и др.

Брой 6/2021 на електронния бюлетин „Здравни грижи“ можете да видите ТУК