АКЦЕНТИТЕ В ЕЛЕКТРОННИЯ БЮЛЕТИН „ЗДРАВНИ ГРИЖИ“ – БРОЙ 9, 2021 Г.

Брой 9/2021 на електронния бюлетин „Здравни грижи“ вече е вече е достъпен до професионалистите по здравни грижи в сайта и фейсбук страницата на БАПЗГ.

„Трябва все повече да оценяваме хуманното изпълнение на професионалния дълг, да не забравяме да благодарим на добрите професионалисти и да изискваме от всички по-висок морал и непрекъснато усъвършенстване. Разбира се, за това са необходими и нови по-добри условия за професионална изява. Убедена съм, че този момент наближава. Времето го налага, а ние от БАПЗГ ще се борим докрай за нашите ценности!“, изтъква в уводните си думи председателят на УС на БАПЗГ г-жа Милка Василева. Тя изказва благодарност на служебния министър на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров по повод проведена среща с цел да се планират някои дейности, касаещи професионалистите по здравни грижи, които е възможно да бъдат реализирани в мандата на служебния кабинет.

В броя можете да прочетете интервюта с две абсолвентки от Филиал Шумен на Медицински университет – Варна, които завършиха 4-годишния период на обучение с отличен успех: Мелис Исмаил от специалност „Медицинска сестра“ и Елена Тонева от специалност „Акушерка“. И двете вече са намерили своето място в българската здравна система като едновременно с професионалните си ангажименти продължават образованието си в магистърска програма „Управление на здравните грижи“ в МУ-Варна.

В броя място са намерили част от експертните мнения на медицински специалисти, които публикуваме в сайта на БАПЗГ в рамките на Националната информационна кампания за насърчаване на ваксинацията срещу COVID-19, която провеждаме съвместно с Българската болнична асоциация.

Представена е информация за виртуалния интерактивен курс за професионалисти по здравни грижи, организиран от БАПЗГ, на тема „Нормална бременност и раждане – наблюдение и протичане. Естествено хранене на новороденото“ с лектор проф. д-р Атанас Щерев. В курса, който се проведе на 21 септември, участие взеха 60 медицински специалисти от цялата страна, предимно акушерки.

Публикувана е позицията на Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи по повод недопустимата вербална агресия, проявена от антиваксъри към ваксинационен медицински екип на ДКЦ 1 „Света Клементина – Варна“

В броя ще намерите полезни информации и в рубриките „Млада смяна“, „Новости в медицинската практика“, „Медицинска наука“, „COVID-19“, както и актуални здравни новини от България, ЕС и света.

 

Брой 9/2021 на електронния бюлетин „Здравни грижи“ можете да видите ТУК