АКУШЕРКИ, ПРЕПОДАВАТЕЛИ И СТУДЕНТИ ОТ ПЛЕВЕН ОТПРАЗНУВАХА ДЕНЯ НА ДЕТЕТО ПОД МОТОТО „МАЛКИТЕ ГОЛЕМИ ГЕРОИ“

Международният ден на детето – 1 юни 2023 г., който премина под мотото „Малките големи герои“, отбелязаха в Акушеро-гинекологичния комплекс при УМБАЛ „Д-р Георги Странски“ в Плевен.  В празника участие взеха студенти и преподаватели от Медицински университет – Плевен.

Старшата акушерка на Акушерска клиника – Наташка Андреева, поздрави гостите, сред които бяха главната медицинска сестра на Университетската болница – Ивайла Петкова, медицинска сестра Надя Димитрова – председател на Регионална колегия на БАПЗГ – Плевен, медицинска сестра Мария Гиздовска – председател на първичното дружество в болницата към РК на БАПЗГ – Плевен, майки и новородените им, студенти и представители на фармацевтични фирми-дарители, сред които беше „Алкалоид“.

Главна сестра Ивайла Петкова пожела на колегите си здраве и много успехи.

Надя Димитрова, честити празника на всички с думите. „Това е празник на новото начало и на нашето бъдеще. Радвам се, че продължават инициативите и поздравявам  специално старшата сестра на Акушерска клиника – Наташка Андреева, която е в основата на много инициативи, в това число и организиране на седмица в подкрепа на кърменето. Обръщам се и към преподавателите и студентите на Медицински университет – Плевен, за да ги поздравя за избора на специалност, която има невероятни възможности за развитие и реализация. Поздравявам целия екип с празника и бъдете здрави.“

След тържеството малките герои получиха подаръци, а студентите от специалност „Акушерка“ проведоха обучение на майките за кърмене и грижа за новороденото под ръководството на своите преподаватели.