АГ КЛИНИКИ И ОТДЕЛЕНИЯ В СТРАНАТА ОТПРАЗНУВАХА БАБИН ДЕН

Всички акушеро-гинекологични клиники и отделения в страната отбелязаха с тържества Денят на родилната помощ (21 януари).

В МБАЛ – Шумен главната сестра на болницата Румяна Желязкова откри ритуала “Измиване на ръце”. Последва измиване на ръцете на началника на АГО д-р Балабанов, на д-р Севдалина Стойкова, на старша акушерка Веска Райчева и на старша медицинска сестра Тодорка Валентинова. През 2016 г. в отделението са проплакали 1235 бебета.

Лекарите и акушерките от АГО на МБАЛ “Иван Скендеров” в Гоце Делчев се похвалиха, че болницата е на второ място в областта по раждания. На тържеството в МБАЛ “Рахила Ангелова” – Перник поздрав и подаръци поднесе Силвия Темелкова – зам.- председател на УС на РК на БАПЗГ гр. Перник. За тържеството в АГО на МБАЛ Мездра се погрижиха общинската администрация и младежката организация на БЧК. Децата получиха гумени играчки, майките –  цветя, а отделението – специални завивки за новородените.

На  тържеството в МБАЛ – Ловеч приветствия отправиха началниците на АГО и Неонатологичното отделение д-р Чичев и д-р Станчева. Главната медицинска сестра на болницата Мимоза Кирова, която е председател на РК на БАПЗГ- Ловеч, прочете поздравителен адрес от името на ръководството на Асоциацията.

В Родилното отделение на Областната болница в Пазарджик почетното звание “Акушерка на 2016” получи Стефка Маринова – акушерка с висок професионализъм и  най-много раждания през м. г., а в МОБАЛ “Д-р Стефан Черкезов” – В. Търново „Акyшepкa нa 2016 г.” стана Мария Ненчева – акушерка с 32-годишен професионален стаж.

Зам.- председателят на РК на БАПЗГ – гр. Стара Загора Румяна Локова поздрави за празника всички работещи в АГО на МБАЛ “НиаМед” и поднесе красив подарък на главната медицинска сестра на болницата Стела Митева. Пожелания към акушер-гинеколозите и акушерките на СБАГАЛ „Проф. д-р Д. Стаматов“ отправиха директорът на болницата доц. д-р Емил Ковачев, доайенът на акушерството и гинекологията във Варна проф. д-р Иван Козовски, ръководителят на Катедрата по здравни грижи към МУ-Варна доц. Силвия Борисова и др.