Актуална информация
Послание от Председателя
Международно сътрудничество
БЪЛГАРСКА АСОЦИАЦИЯ НА ПРОФЕСИОНАЛИСТИТЕ ПО ЗДРАВНИ ГРИЖИ
ТРИ ПОКОЛЕНИЯ МЕДИЦИНСКИ СЕСТРИ СЪБРА ИНИЦИАТИВАТА "РОЛЯ И МЯСТО НА МЕДИЦИНСКАТА СЕСТРА В СЪВРЕМЕННИТЕ ЗДРАВНИ ГРИЖИ"
 
        На 10.07. от 16 до 19 часа в централната част на парк "Заимов" се проведе  медицински пост, посветен на здравната грижа. Събитието беше подкрепено от председателят на Българска асоциация на професионалистите по здравни грижи   г-жа Милка Василева, главен секретар г-жа Дафинка Коцева,  медицинска сестра Анушка Димитрова и акушерката Тамара Маринова.
        Мероприятието беше проведено под патронажа на Жени - ГЕРБ - София с участието на студенти от специалност "Медицински сестри" към факултета на обществено здраве при Медицински университет - София с любезното домакинство на Жени - ГЕРБ, район Оборище.
        Акцентите на инициативата са насочени към информиране на населението за възможностите от здравни грижи, осъществявани от медицинските сестри в съвременните условия на здравеопазването в България.
        На 12.07.2015 г. същата акция беше повторена от 10:00 ч в район "Люлин". 167 души посетиха сестринския пост. Неуморни в амбицията си да популяризират сестринството, в следобедните часове на неделния ден, студентките-медицински сестри продължиха кампанията си и в парк "Гео Милев" в район "Слатина". Студентите от специалност "Медицински сестри" към Факултета по обществено здраве при Медицинския университет - София осъществиха мероприятието като предоставиха на хората информация за възможностите от здравни грижи, осъществявани от медицинските сестри, дадоха насоки към какъв медицински специалист да се обръщат, в случай на нужда и получиха съвети за здравословно хранене и начин на живот, а по желание беше измервано и кръвното налягане.
        На 13.07.2015  медицинските сестри от МУ - София  продължиха кампанията си с поредното посещание на даден район, този път в гр. Банкя.