Актуална информация
Послание от Председателя
Международно сътрудничество
БЪЛГАРСКА АСОЦИАЦИЯ НА ПРОФЕСИОНАЛИСТИТЕ ПО ЗДРАВНИ ГРИЖИ
Проф. Д-р Станка Маркова "Знакова личност" на община Младост
 
На 8 април,т.г., в залата на Народно читалище "Младост 1971", се проведе тържество по повод удостоявянето на проф.д-р Станка Маркова с отличието "Знакова личност" на район Младост.
 
Залата беше пълна с представители на лекарското съсловие, колеги и приятели на проф.Маркова. Официални гости на тържеството бяха: доц. Атанас Щерев-бивш председател на Комисията по здравеопазване в НС, проф. Веселин Борисов-доайен на Факултета по обществено здраве, проф.Митко Цветков-уролог,"Знакова личност" на район Младост, цялото ръководство на Асоциацията на професионалистите по здравни грижи, създадена от проф. Маркова.
В залата присъстваха още проф. Валентин Мутафчиев-ортодонт, Слава Златанова-магистър-фармацевт, зам.председател на Федерацията на синдикатите по здравеопазването, автор на химна на българския лекар, Дарина Стоева - гл.редактор на в."Форум медикус".
Гости на проф. Маркова бяха също "Знакова личност" на район Младост, проф. Сашка Попова-зам.ректор на Медицински университет София, "Знаковите личности" Мими Иванова и Развигор Попов, представители на общинската администрация, съседи и близки на проф.Маркова.
 
Д-р Цвета Авджиева, кмет на район Младост,приветства проф.Маркова от името на общината и и връчи плакета "Знакова личност".
 
В чест на почетното звание поздравителен адрес бе изпратен от инж.Д.Николов, кмет на гр. Трявна, родното място на отличената проф. Маркова., от г-н Петров-кмета на гр.Плачковци, откъдето започва лекарската и кариера, от Асоциацията на професионалистите по здравни грижи и от Асоциацията на София-град,
Прочетени бяха поздравителни адреси от различни институции и градове, очертаващи професионалното израстване и личностните високохуманни и морални качества на проф.Маркова, допринасящи за нейния авторитет сред колегите и благодарност от пациентите.
 
Проф.Маркова от своя страна разказа забавни случки от началото на лекарската си практика и отговори на въпроси на присъстващите свързани с нейната специалност-сексологията. В нейна чест общинската администрация бе организирала кратка музикална програма с дуети от класическа музика и песни изпълнени от Хайгашод Агасян, както и видео обръщение по случай тържеството от най-близките и роднини, живеещи извън страната. Накрая бе поднесена кошница с цветя от името на г-жа Дариткова-председател на Здравната комисия на НС, а всички гости се хванаха на хорото изпълнено от танцьорите на танцов ансамбъл "Младост". Тържеството завърши с малък коктейл.