Актуална информация
Послание от Председателя
Международно сътрудничество
БЪЛГАРСКА АСОЦИАЦИЯ НА ПРОФЕСИОНАЛИСТИТЕ ПО ЗДРАВНИ ГРИЖИ
НОВИНИ ОТ ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО (21 май 2013)
 
В ПЕЧАТА: ПАЦИЕНТИ С ДОСТЪП ДО Е-ДОСИЕТО СИ СИГНАЛИЗИРАТ КАСАТА ЗА НЕРЕДНОСТИ
"Заваляха и първите жалби от пациенти, които благодарение на своя код за достъп могат да влизат в електронното си здравно досие. Част от тях са засекли фиктивно вписани лечения или прегледи." Това четем днес в "Труд".
Няколко коментарни материала отразяват виждането на журналисти по актуални новини от вчерашния ден. След като здравното ведомство съобщи вчера за нова донорска ситуация, която дава шанс за живот на четирима души, "Стандарт" пише: "Трета донорска ситуация имаше у нас за по-малко от три седмици. От началото на годината досега броят им е общо пет. За съжаление цифрите не са големи. Пет донорски ситуации означават 14 спасени човешки живота"
 
БЕЗПЛАТНИ ПРЕГЛЕДИ НА ЩИТОВИДНА ЖЛЕЗА В ТОКУДА
Безвъзмездните консултации ще се предоставят във връзка със Световния ден на тиреоидните заболявания, който тази година е посветен на влиянието на щитовидната жлеза върху бременността Безплатни консултации с ендокринолог по повод Световния ден на тиреоидните заболявания ще се проведат на 31 май 2013 г. в МБАЛ "Токуда Болница София". Прегледите са насочени към жени от 18 до 45 години, а желаещите да ги посетят трябва предварително да се запишат на  тел.  02/403 4000  02/403 4000 .
 
СТАТУЯ, СИМВОЛ НА МАЙЧИНСТВОТО, БЕШЕ ОТКРИТА В СБАЛАГ "МАЙЧИН ДОМ" В СОФИЯ
Статуя, символ на майчинството, беше открита в Университетска акушеро-гинекологична болница "Майчин дом" в София като част от кампанията "300 бебета повече", предаде репортер на Агенция "Фокус". "300 бебета повече" е информационна кампания, която започна преди 8 години. Целта й е да информира младите майки за превенцията на малформацията спина бифида с прием на фолиева киселина. Кампанията носи това име, защото данните показват, че около 300 бебета на година се раждат с тази диагноза. Искаме тази статистика да е 0, т.е. да има 300 здрави бебета", посочи Мария Дуковска, главен редактор на az-jenata.bg.