Актуална информация
Послание от Председателя
Международно сътрудничество
БЪЛГАРСКА АСОЦИАЦИЯ НА ПРОФЕСИОНАЛИСТИТЕ ПО ЗДРАВНИ ГРИЖИ
ОФИЦИАЛНО БЕ ОТКРИТ НОВИЯТ ОФИС НА БАПЗГ
 
НА ОСВЕЩАВАНЕТО ПРИСЪСТВА И ЗДРАВНИЯТ МИНИСТЪР Д-Р СТЕФАН КОНСТАНТИНОВ
 
На 12 май - Международния ден на сестринството, официално бе открит новият дом на БАПЗГ.
 
Милка Василева - председател на БАПЗГ, честити професионалния празник  и пожела на професионалистите по здравни грижи все така всеотдайно да служат на пациентите и да защитават своите интереси. Тя отново припомни факта, че за първи път в лицето на настоящето ръководство на Министерство на здравеопазването, БАПЗГ среща разбиране по проблемите, които се трупат от години.
 
На откриването присъства лично здравният министър д-р Стефан Константинов, който получи статуетка на тракийската акушерка Лесес Кепра. Тя се връчва само на личности, със заслуги към сестринството. Министър Констанитнов заяви, че "трудът на лекаря е немислим без труда на професионалистите по здравни грижи". Той обеща Наредбата за компетенциите, която е факт от началото на годината, да бъде доразвита. Той пожела на съсловието да изпълни с медицинско съдържание професиите, а не с толкова  админиситратвна дейност, както е сега.
 
Със статуетка бе наградена и Слава Златанова - зам.-председател на ФСЗ към КНСБ, която каза "че Асоциацията с упорити стъпки, тактичност и професионализъм се бори за утвърждаване на статуса си".
 
На тържеството присъстваха и маг.фармацефт Мирослав Ненчев - председатул на УС на БФС , зам.-председателят на УС на БЛС - д-р Юлиян Йорданов и др.
 
ПРЕДСТОИ ВРЪЧВАНЕТО НА НАГРАДАТА "ПРОФЕСИОНАЛИСТ ПО ЗДРАВНИ ГРИЖИ НА 2010"
 
Връчването на наградата "ПРОФЕСИОНАЛИСТ ПО ЗДРАВНИ ГРИЖИ НА 2010 г. ще стане утре, на 13.05.2011 г. в гр. Шумен. Номинациите са в  категориите: медицинска сестра, акушерка, фелдшер, рехабилитатор и медицински лаборант.
 
 
 
 
 
 
12.05.2011 Г.                                                                                                   ПРЕСЦЕНТЪР