Актуална информация
Послание от Председателя
Международно сътрудничество
БЪЛГАРСКА АСОЦИАЦИЯ НА ПРОФЕСИОНАЛИСТИТЕ ПО ЗДРАВНИ ГРИЖИ
НОВИНИ ЗА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО (05.07.2017)
 
ПАРЛАМЕНТЪТ ПРИЕ ОСТАВКАТА НА Д-Р ГЛИНКА КОМИТОВ
Парламентът прие оставката на управителя на Националната здравноосигурителна каса д-р Глинка Комитов. "За" прекратяване на неговия мандат гласуваха 88 народни представители, а 67 "се въздържаха", съобщи Puls.bg.
"Оставката на Комитов и назначаването на нов управител на НЗОК няма да реши проблемите. Трябва да обмислим по какъв начин тя ще бъде управлявана и какъв ще бъде моделът на финансиране на здравеопазването в следващите месеци и години. От това зависи ефектът върху цялостната политика на здравеопазването. Няма как Народното събрание да не се обърне към тези проблеми". Това заяви в пленарна зала народният представител от ПГ на "БСП за България" д-р Георги Михайлов.
В 30-дневен срок от приемането на оставката трябва да приключи процедурата по избор на нов управител на НЗОК.
 
ПОРЕДЕН ПРОТЕСТ ПРЕД "ШЕЙНОВО" В ПОДКРЕПА НА Д-Р ГАГОВА
Пореден протест пред сградата на Втора САГБАЛ "Шейново". След като колегите на пребитата д-р Албена Гагова се обявиха против насилието над медици, днес родители на деца, родени в болницата, подкрепиха акушер-гинеколожката и поискаха най-строгото наказание за нейния нападател, информира Puls.bg.
"Албена Гагова е един невероятен човек. Брилянтен специалист. Тук съм, както и всички останали майки, за да изразя моралната си подкрепа за нея, за да знае, че не е сама. И да кажем не на насилието! Първоначално не можах да реагирам, не можех да повярвам, че това е истина. Не мога да повярвам, че някой може да посегне на човек като Албена Гагова. За мен това е немислимо", каза пред Bulgaria ON AIR майка, чийто син се е родил благодарение на гинеколога от "Шейново".
"Нападателят Владимир Стоянов заслужава най-тежкото наказание, което позволява закона. За мен лично този човек би трябвало да лежи до живот в затвора, защото той е обществено опасен", категорична бе тя.
"Болно ни е обществото. Човек, който не уважава себе си, е склонен на такива бруталности. Съжалявам, това е една от болниците, в които има изключителни професионалисти и моят апел и призив към хората е: Моля ви не посягайте на тези професионалисти, не правете така, че те да бягат в чужбина, защото ние имаме нужда от тях, за да ги има нашите деца", каза още майката.