Актуална информация
Послание от Председателя
Международно сътрудничество
БЪЛГАРСКА АСОЦИАЦИЯ НА ПРОФЕСИОНАЛИСТИТЕ ПО ЗДРАВНИ ГРИЖИ
ДЕНЯТ НА РОДИЛНАТА ПОМОЩ БЕ ОТБЕЛЯЗАН В ЦЯЛАТА СТРАНА
 
 
Днес в цялата страна бе отбелязан Денят на родилната помощ (независимо, че по църковния календар той се води на 8 януари).
На този ден всяка година обществото ни оказва дължимото на всеотдайния и високоотговорен труд на акушер-гинеколозите, акушерките и всички, допринесли за развитието на родилната помощ в България.  
На тържествената церемония в Университетска АГ болница "Майчин дом" присъстваха д-р Божидар Нанев, министър на здравеопазването; д-р Валерий Митрев, зам. министър; проф. д-р Станка Маркова, председател на УС на БАПЗГ; д-р Цветан Райчинов, председател на УС на БЛС; изтъкнати акушер-гинеколози и акушерки, допринесли за авторитета на тези трудни професии; журналисти и др.
След приветствията (приветствието на проф. Станка Маркова публикуваме отделно), певицата Нина Николина, която е родила дъщеричка в "Майчин дом" на 18 януари т. г., по стара традиция поля вода, за да си измие ръцете проф. Богдан Налбантски, доаиен и учител на много от присъстващите в залата акушер-гинеколози. Акушерката Елка Добрева, проф. Николай Доганов и проф. Иван Смилов оставиха отпечатъци на своите "Златни ръце" за поколенията  - традиция, която съществува от няколко години.
Доц. Виктор Златков, директор на болницата, връчи отличия на много акушер-гинеколози и акушерки. На церемонията бе представена и Светлана Иванова - първото бебе, родило се в "Майчин дом" през далечната 1976 г.. Деца от столични училища изнесоха програма.        
В САГБАЛ "Шейново", където също бе спазен ритуала за отбелязване на Бабин ден, присъстваха д-р Лъчезар Иванов, председател на парламентарната Комисия по здравеопазване и зам. председател на Народното събрание, и столичният кмет Йорданка Фандъкова. 
Празникът бе честван във всички АГ болници и АГ отделения на страната.
                                                               Пресцентър
21 януари 2010 г.