Актуална информация
Послание от Председателя
Международно сътрудничество
БЪЛГАРСКА АСОЦИАЦИЯ НА ПРОФЕСИОНАЛИСТИТЕ ПО ЗДРАВНИ ГРИЖИ
Министър Желев награди медици
 
08.04.2009, zdrave.net
На тържество в резиденция "Бояна" вчера, в присъствието на премиера Сергей Станишев и депутати, министърът на здравеопазването д-р Евгений Желев е наградил медици за принос и постижения, съобщават от пресцентъра на здравното ведомство. С Почетен плакет е наградена Милка Василева, медицинската сестра с 30-годишен стаж и зам.-председател на Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи. Плакети са получили и Симеон Василев, председател на Асоциацията на директорите на областните болници и народен представител в 40-то Народно събрание, както и доц. Бойко Коруков - изпълнителен директор на УМБАЛ " Царица Йоанна - ИСУЛ". 
"Въпреки трудностите добрите неща в българското здравеопазване се случват. В крайна сметка здравната ни система ще бъде такава, каквато всички ние с общи усилия я направим и тя трябва да е от полза на всички български граждани", е заявил министърът на здравеопазването д-р Евгений Желев пред гостите на тържеството.  Повод за него е бил 7 април - Световен ден на здравето и Ден на здравните работници.
Министър-председателят Сергей Станишев  пък е заявил, че през последните години приоритетно се увеличават средствата, които държавата отделя  за модернизация на здравеопазването. Независимо от рязко променените условия в световен мащаб, правителството ще продължи да отделя значителни средства за българското здравеопазване, е казал в приветствието си премиерът.