Актуална информация
Послание от Председателя
Международно сътрудничество
БЪЛГАРСКА АСОЦИАЦИЯ НА ПРОФЕСИОНАЛИСТИТЕ ПО ЗДРАВНИ ГРИЖИ
БАПЗГ ПРИСЪСТВА НА ПЪРВАТА НАЦИОНАЛНА ДИСКУСИЯ ОТ КАМПАНИЯТА "МЛАД МЕДИК"
 
        На 21 май 2015г. в хотел "Даун таун" в София се състоя  първата национална дискусия от кампанията "Млад медик".
По покана на организаторите на събитието, а именно в. "Стандарт", "Млад медик" и радио "Дарик" на събитието присъства г-жа Милка Василева, председател на БАПЗГ, г-жа Петя Недкова  заместник председател на Българска асоциация на професионалистите по здравни грижи и още членове на управителния съвет на асоциацията.
Стартът на открития диалог беше даден от главния редактор на вестника г-жа Славка Бозукова. Партньори на кампанията са Български лекарски съюз и Министерството на здравеопазването. На дискусията присъства здравният министър Петър Москов, директорът на здравната каса д-р Глинка Комитов, д-р Венислав Грозев, председател на БЛС.
По време на дискусията бяха дадени експертни предложения, които да спомогнат  създаването на работещи механизми за реализация  на младите лекари и медицински сестри в България. Изказвания имаше от Радосвет Радев, изпълнителен директор на Дарик радио, който изрази пълната подкрепа за кампанията от страна на медията. Проф. Николай Денков, зам. министър на образованието също изказа своето становище, мнението си изразиха доц. Костадин Ангелов, директор на УМБАЛ " Александровска", д-р Тодор Черкезов, директор на МБАЛ "Ат. Дафофски" Кърджали, младите лекари Радослав Наков и Еманоил Найденов.
Според министър Москов държавната институция е направила първата крачка към решаването на проблемите на младите лекари и съсловието от професионалисти по здравни грижи. Допълнението, което направи д-р Глинка Комитов беше към кадрите в медицината, които според него са най-важни. Подкрепа към тази теза направи и д-р Грозев "Проблема за младите лекари най-сетне беше чут", каза той и допълни: "Дадохме 127 стипендии за 3 години".
Около добрите предложения, идеи и механизми за работа се обединиха всички участници в дискусията
Г-жа Милка Василева се присъедини с благодарност към министър Москов и с вяра, че надеждата е жива. "Позволете ми да изкажа емоцията си, у нас все още има надежда, че нещата могат да се оправят" допълни тя.