Актуална информация
Послание от Председателя
Международно сътрудничество
БЪЛГАРСКА АСОЦИАЦИЯ НА ПРОФЕСИОНАЛИСТИТЕ ПО ЗДРАВНИ ГРИЖИ
НОВИНИ ОТ ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО (17 октомври 2014)
 
В ПРЕСАТА: 916 ЛВ. СТАРТОВА ЗАПЛАТА ЗА ОФИЦЕР, 650 ЛВ. - ЗА ЛЕКАР
"Стартова заплата 916 лв. могат да получат млади висшисти, ако се съгласят да изкарат курсове и да станат офицери в армията. Това е примамлива оферта, като се има предвид, че началното възнаграждение на млад лекар, например е 650 лв., ако е без специалност, и 720 лв., ако има такава", пише днес "Преса".
От публикацията научаваме още, че областните военни отдели в страната набират специалисти, които не са ходили в казармата. "Търсят се например счетоводители, метеоролози, лекари, финансисти и др.", информира публикацията.
Друг материал във вестника съобщава за нова трансплантация, този път от жив донор. Според публикацията, в момента и двамата са в добро общо състояние, а след седмица, ако всичко върви добре, ще могат да се приберат вкъщи.
 
БОЛНИЦА ДАРИ ДЪРВА НА ПРИЮТА ЗА БЕЗДОМНИ В НОВИ ХАН
Приютът за сираци и бездомни на отец Иван от Нови Хан ще получи 25 тона дърва за огрев от Александровска болница, съобщиха от лечебното заведение. Бяха премахнати изсъхналите опасни дървета, които застрашаваха хората, инфраструктурата и сградите на територията на лечебното заведение. Сечта е предприета по препоръка на Дирекция "Зелени системи" при Столична община "Триадица", която се присъедини към хуманния жест на "Александровска" с безплатно маркиране, кодиране и разрешително за превозване на дървения материал до Нови Хан. Дарението е част от социалния проект "Направи добро", чиято основна цел е да подпомага хора в трудно положение с особено внимание към уязвимите групи и социално слабите. Днес в 11.00 ч., в Александровска болница, отец Григорий ще получи официално документите за дарението и ще присъства на извозването на дървения материал. Транспортът също е уреден безвъзмездно, допълват още от болницата.