Актуална информация
Послание от Председателя
Международно сътрудничество
БЪЛГАРСКА АСОЦИАЦИЯ НА ПРОФЕСИОНАЛИСТИТЕ ПО ЗДРАВНИ ГРИЖИ
ПРЕДСЕДАТЕЛЯТ НА УС НА  РК БАПЗГ В ТЪРГОВИЩЕ ТАТЯНА ПЕТРОВА  - В ЛИСТАТА НА 28 МИР 
 
        "Листата ни е изключително балансирана, състои се само от местни хора учили, работили и родени тук, които никога не са прекъсвали връзката с родното си място. Има кандидати, които са се доказали във времето авторитети, както и млади професионалисти, работещи в региона"  Това са думи на водачът на листата на Реформаторския блок в 28 МИР в Търговище, казани при откриването на предизборната борба.  Те напълно могат да се отнесат към председателя на УС на РК на БАПЗГ в Търговище Татяна Петрова.  Тя се е дипломирала със специалност "Медицински фелдшер", след което продължава обучението си и придобива специалност "Обществено здравеопазване" и бакалавърска степен по "Управление на здравни грижи". 
В едно интервю за електронния бюлетин на БАПЗГ (брой 10 от 2012 г.) на въпроса "Съжалявали ли сте някога за избора си?" Татяна Петрова отговаря: "Не съжалявам, по-скоро страдам за това, че професията ни не получава необходимото обществено признание. Това обаче ме мотивира за работата ми в съсловната организация. Време е навсякъде да стане реална промяна в ролята на медицинската сестра, фелдшера, акушерката, медицинския и рентгеновия лаборант и т. н.".  Тези думи дават ясен отговор и на друг въпрос, който вероятно сега си задават много от хората, които познават Татяна -  защо е решила да се обърне към политиката и да се включи в борбата за депутатско място. След като съсловието години наред се надяваше депутати с други професии да разберат проблемите му и да помогнат за тяхното решаване, явно някои професионалисти по здравни грижи са стигнали до извода, че е най-добре те самите да свършат тази работа.
        Както вече писахме, има и други членове на БАПЗГ в листите, един от тях (медицинска сестра) даже води листа. Пожелаваме успех на всички тях, пожелаваме успех и на Татяна Петрова, макар че четвъртото място в листата по-трудно би могло да се определи като избираемо. Но кой знае?